Het maken van een goed rooster kan heel tijdrovend zijn. Je hebt onder andere te maken met beschikbaarheid van je medewerkers en onvoorziene omstandigheden zoals ziekte. Door online te roosteren heb je altijd overzicht en kun je eenvoudig voor ieder moment de juiste medewerker inplannen. Skednet biedt voor roosteren en urenregistratie dé online tool aan. Ontdek hier 6 voordelen van online roosteren met Skednet.

1. Eenvoudig roosteren

Met Skednet kun je slim en eenvoudig online roosteren. Zo heb je altijd en overal overzicht, waardoor je geen onnodige tijd verliest: goed workforce management in no time. Je maakt met Skednet in een handomdraai een dagrooster of weekrooster. Ook kun je dag- en nachtroosters maken, wat handig is als je bijvoorbeeld een bedrijf in de horeca hebt. Je kunt alle roosters ook snel aanpassen bij onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte. En je hoeft je geen zorgen te maken over de bepalingen van de CAO, want in Skednet zit een volledig automatische check op de arbeidstijdenwetgeving en CAO voor jouw branche. De opbouw van vakantie-uren gaat uiteraard ook geautomatiseerd.

2. Multi-site inplannen: over elke vestiging, locatie en afdeling

Het inplannen kan multi-site: met Skednet kun je medewerkers op verschillende locaties inplannen. Het maakt niet uit waar de medewerker officieel in dienst is, dus je hebt geen gedoe met inlenen of uitlenen van medewerkers. Gewoon iedereen inplannen op welke vestiging, afdeling of locatie dan ook. En aan het eind van de rit heb je correcte urenoverzichten met wie, waar, wanneer en hoe lang heeft gewerkt.

3. Budget, productiviteit en afwezigheid monitoren

Personeel wil je zo scherp mogelijk inplannen, passend bij de verwachte drukte én het beschikbare budget. In Skednet kun je een planning maken op basis van het budget. Ook kun je roosters zo opstellen, dat je het maximale uit de productiviteit van je medewerkers kunt halen. En afwezigheid van medewerkers is eveneens snel inzichtelijk. De urenregistratie is zo ook goed geregeld. Bovendien kun je gewerkte uren direct exporteren naar een verloningssysteem of payroll-partner.

4. Medewerker zelf ook roosteraar

Voor medewerkers is het mogelijk om via Skednet in te schrijven op open diensten, of een dienst met een collega te ruilen. Dit scheelt werk en tijd voor de roosteraar, want de gaten vullen zichzelf snel op. Ook de medewerker heeft het voordeel dat ze een extra vrije dag of juist wat extra uren zelf kunnen regelen. Het programma geeft vervolgens real-time inzicht in gemaakte uren. Wie werkte wanneer? Ook de pauzes zijn inzichtelijk, want die berekent het programma automatisch. Je medewerkers en jijzelf hebben op deze manier altijd inzicht in de geplande én gewerkte uren.

5. De juiste medewerker voor het juiste moment

In Skednet kun je per medewerker aangeven, wat hun beschikbaarheid, ervaring en uurtarief is. Hierdoor kun je automatisch beschikbare medewerkers met elkaar vergelijken. Dit is ook handig als je op basis van een budget roostert. Op deze manier kun je de meest geschikte medewerker voor een bepaald moment inplannen. Ook kun je gebruik maken van de voorspellende kracht van het programma. Skednet doet namelijk suggesties, gebaseerd op data zoals weersvoorspellingen en budget. Ben je bijvoorbeeld een ondernemer met een tuincentrum? Dan kun je met Skednet heel goed inspelen op de verwachte drukte, als het eerste voorjaarszonnetje gaat schijnen en je klanten massaal weer hun eerste voorjaarsbloemen komen kopen.

6. Grip door rapportagemogelijkheden

Skednet biedt je standaard zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden. Want je wilt natuurlijk ook weten hoe je organisatie het doet. Wat is de productiviteit van medewerkers en wat zijn de loonkosten per uur? Door de uitgebreide rapportages heb je de informatie snel inzichtelijk en kun je deze informatie ook eenvoudig delen met diverse onderdelen in je organisatie.

Ook de voordelen van online roosteren met Skednet ervaren?

De voordelen van Skednet klinken goed, maar nog liever laten we je het zelf ervaren! Vraag vandaag nog je gratis demo aan, waarmee je Skednet 1 maand gratis en vrijblijvend kunt uitproberen! Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag!