Het registreren van uren van jouw werknemers is in Nederland verplicht. In welke sector je je ook bevindt, het registreren van uren van jouw personeel is essentieel voor efficiëntie en ook voor de winstgevendheid. Voor de IT, de bouw, de zorg, horeca; in iedere branche is het bijhouden noodzakelijk. Hier zijn drie belangrijke redenen voor.

#1 De arbeidstijdenwet

In Nederland hebben we een arbeidstijdenwet. In deze wet staat dat je de arbeids-en rusttijden van je werknemers moet registreren. Werkgevers zijn dus verplicht om een tijdsregistratie vast te leggen voor hun werknemers waarin de dagelijkse arbeidstijden worden geregistreerd. Hoewel er organisaties zijn die hier nog met een knipoog naar kijken, is dit doodzonde om te doen. Urenregistratie levert namelijk voordelen op. Door inzicht te krijgen in uren en aanwezigheid krijg ook je inzicht in de afwezigheid van je werknemers.

Daarnaast kan het niet bijhouden van de uren vervelende problemen opleveren. Denk aan het niet kunnen aantonen van arbeidsuren rapportages aan je personeel. Wanneer een werknemer dit eist en jij dit niet kan leveren, ben jij degene die fout zit. 

#2 Efficiëntie en winstgevendheid

Als je als organisatie wil sturen op efficiëntie en winstgevendheid is urenregistratie één van de soorten data die hier ook een steentje aan kan bijdragen. Door urenregistratie houd je makkelijk en op elk moment je uren bij. Zo voorkom je verloren uren, houd je grip op je projecten en verhoog je de winstgevendheid. Door het registreren van uren houd je bij hoeveel uren iemand ergens aan besteed en is dit altijd te verantwoorden, zo stuur je bij op de efficiëntie. 

#3 Tevredenheid werknemers

Ten slotte moet het voor de werknemers inzichtelijk zijn hoeveel uren zij gemaakt hebben. Hebben zij bijvoorbeeld veel overuren gemaakt? Dit is voor een werknemers belangrijk om te registreren en bij te houden. Zo heeft iedere werknemer inzicht in zijn eigen uren en is er ook weinig ruimte voor onnodige discussies over gewerkte uren. 

Met Skednet kunnen zowel werknemer als werkgever altijd inzicht krijgen in de gewerkte uren en hier de rapportages van exporteren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan snel contact met ons op. Ons team staat voor je klaar!