Het is belangrijk maar niet altijd eenvoudig om je personeelsrooster op te stellen volgens de voor jouw bedrijf geldende cao-regels, bijvoorbeeld de horeca. Verlofdagen, onregelmatigheidstoeslagen, het berekenen van pauzes: het moet allemaal kloppen in je rooster en uiteindelijke urenregistratie. Hoe kun je het jezelf toch makkelijk maken om efficiënt en correct aan alle cao-regels te voldoen? Skednet weet raad!

Cao in Nederland: ruim 1100

Ten eerste zijn er best veel cao’s in Nederland: zo’n 250 bedrijfstak-cao’s (ook wel branche-cao genoemd). Dit is een collectieve afspraak die voor alle bedrijven en werknemers in een branche geldt, zoals de horeca-cao of de bouw-cao. En dan heb je ook nog de ondernemingscao’s die per bedrijf worden afgesloten. Daarvan zijn er ook nog eens 850 in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan grote organisaties als de NS, of het bedrijf Philips, die hebben een eigen cao. In totaal zijn er dus zo’n 1100 verschillende cao’s in Nederland, best veel! Een overzicht vind je trouwens hier. De cao’s worden voor een bepaalde periode afgesproken. Als er nog niet direct een nieuwe cao is uitonderhandeld voor jouw branche na het aflopen van de laatste cao, dan blijven de regels van die laatste cao gelden tot er een nieuwe cao in werking treedt.

Cao-regels verwerken in je personeelsrooster

Hoe doe je dat nou, die regels verankeren in je rooster? Dat is heel eenvoudig als je gebruik maakt van de app voor personeelsplanning van Skednet. Want in de app van Skednet zitten altijd de geldende cao-afspraken van de meeste branches verwerkt! Skednet maakt het je dus makkelijk: alle tussentijdse wijzigingen, of nieuwe regels bij een nieuwe cao worden verwerkt in de tool. Dat betekent dat jij als ondernemer altijd de correcte regels toepast, ook als een cao verlopen is en er een nieuwe wordt ingesteld. Plan je een medewerker in en dreigt daarmee de cao-regels geschonden te worden? Dan geeft de app van Skednet automatisch een seintje. Pak dus je workforce management ook slim aan en zorg voor directe controle op cao-regels met de app voor online personeelsplanning van Skednet.

Vragen?

Wil je meer weten over cao-regels slim verwerken in je personeelsrooster met Skednet? Aarzel niet om dan contact op te nemen met ons!