Opnieuw zijn onlangs de maatregelen rondom corona aangepast door de overheid. De maatregelen gelden vanaf eind september, in ieder geval drie weken. We lichten er drie algemene maatregelen uit: regels voor gezelschappen, thuiswerken en mondkapjes.

Coronamaatregelen

1.Regels voor gezelschappen

Groepen in bijvoorbeeld horecabedrijven mogen niet groter zijn dan 30 personen (exclusief personeel). En eet-en drinkgelegenheden mogen tot 21.30 uur klanten binnenlaten. Om 22.00 uur moeten zij sluiten. Groepen die buiten samenkomen voor een evenement en waar geen continue doorstroming is zoals op een markt, mogen niet groter zijn dan 40 personen. Dit is weer exclusief personeel. Veiligheidsregio’s kunnen in bepaalde gevallen ontheffingen verlenen. Lees de maatregelen hier na.

2.Thuiswerken

Indien mogelijk, laat dan werknemers zo veel mogelijk thuis werken. En waar het kan, spreid dan de werktijden van je werknemers zo veel mogelijk. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten.

3.Dringend advies voor het dragen van mondkapjes

Het kabinet adviseert dringend om mondkapjes in openbare gebouwen te dragen. Het gaat om het dragen van niet-medische mondkapjes. Het advies geldt voor alle mensen vanaf 13 jaar. Voorbeelden van plekken wordt nu aangeraden om mondkapjes te dragen: winkels, musea, gemeentehuizen, parkeergarages, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen. Ook wordt er aan mensen met een contactberoep geadviseerd om mondkapjes te dragen, zoals kappers en fysiotherapeuten en hun klanten.

Lees hier na bij Skednet hoe je de regels met onze online tool voor je personeelsplanning snel kunt doorvoeren.

Vragen?

Wil je meer weten over de gevolgen van de meest recente coronamaatregelen voor je personeelsplanning? Aarzel niet om dan contact op te nemen met Skednet!