De zorg heeft helaas al jaren te kampen met tekorten aan personeel. Dit is niet eenvoudig op te lossen. Er zijn wel een aantal zaken die kunnen bijdragen, zoals modern en goed personeelsbeleid. Onderdeel van dit personeelsmanagement is onmiskenbaar een goede capaciteitsplanning. Hier focussen wij op in dit artikel: hoe kan een online tool voor personeelsplanning je personeelsbeleid in de zorg ondersteunen?

Steun bij korte- en middellange capaciteitsplanning

Een online tool voor het roosteren van je medewerkers helpt je om je korte- en middellange termijnplanning goed vorm te geven. Als je met Skednet je medewerkers inroostert, kun je goed per locatie bekijken, hoeveel mensen je met bepaalde kwaliteiten op een bepaald tijdstip nodig hebt. Aan de hand van onder andere je budget en ervaringen uit het verleden helpt Skednet je de juiste medewerkers in te plannen. Je kunt op deze manier eenvoudig dagen en weken vooruit plannen.

Niet inlenen maar direct plannen

Daarnaast kun je elke medewerker op elke locatie, afdeling of waar dan ook in je zorgorganisatie inplannen. Onafhankelijk van bij welke entiteit de medewerker in dienst is. Geen gedoe dus meer met inlenen van medewerkers, maar direct plannen. Uiteraard gevolgd door de juiste overzichten: wie heeft waar, wanneer, hoe lang gewerkt?

Zorgmedewerker bij capaciteitsplanning betrokken

Zoals voor alle professionals hebben zorgmedewerkers ook behoefte aan een bepaalde autonomie in hun werk. Met een roosterprogramma als Skednet kun je hier als werkgever goed aan tegemoet komen. Je kunt namelijk van je medewerkers ook roosteraars maken met Skednet. Het is namelijk voor hen heel eenvoudig om binnen de tool zelf hun afwezigheid te registreren, uren bij te houden of je als medewerker te kandideren voor een open dienst. Het zogenaamde ‘shift picking’ Op deze manier zorg je ook voor draagvlak onder medewerkers in je zorginstelling voor je capaciteitsplanning.

Check op arbeidstijdenwetgeving en CAO

En niet onbelangrijk voor professionals die vaak overvraagd worden door personeelskrapte: in Skednet zit een volledig automatische check op de arbeidstijdenwetgeving en CAO voor verschillende branches, waaronder de zorg. De opbouw van vakantie-uren verloopt eveneens geautomatiseerd.

Meer weten over de voordelen van online roosteren?

De capaciteitsplanning is dus een onderdeel van je strategisch personeelsbeleid zoals gezegd, maar wel een belangrijke. Wil je graag weten wat online roosteren met Skednet kan betekenen voor jouw zorgorganisatie? Neem dan contact op met Skednet!