Mooi nieuws! Sinds het begin van dit jaar hebben we bij Skednet de helpdesk uitgebreid met een nieuwe medewerker: Robin van der Harst. Robin stelt zich graag even voor. We hopen met deze stap onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en te helpen met vragen.

Robin: “Klantcontact staat voor mij centraal”

“Hallo allemaal, mijn naam is Robin van der Harst. Ik ben 31 jaar en ik woon in de prachtige stad Franeker. De afgelopen tien jaar heb ik mijn eigen onderneming gehad, waarbij klantencontact centraal stond. Vanwege mijn interesse in de IT en omdat ik de studie HBO Software Engineer volg, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging die aansluit bij mijn huidige situatie. En die vond ik bij het mooie bedrijf Skednet. Ik kijk er naar uit om jullie te helpen met support en me hier verder te ontwikkelen tot developer. Naast Nagesh kunnen jullie mij in het vervolg dus ook aan de telefoon krijgen.”

We heten Robin van harte welkom in ons team en wensen hem veel succes!

Meer weten over Skednet of onze helpdesk?

Wil jij bekijken wat online roosteren kan betekenen voor jouw organisatie? Of wil je meer weten hoe de helpdesk van Skednet je kan helpen? Neem dan contact op met Skednet!