Vorige maand schreven we al over het verlofstuwmeer dat nu dreigt door corona. Werknemers hebben door de beperkte vakantiemogelijkheden in de pandemie uren niet opgenomen. Nu de teugels wat worden losgelaten, maken mensen zich op om vrij te nemen in de zomer. Hoe zorg je ervoor dat je een mooie verlofplanning hebt tijdens vakanties?

1.Plan digitaal en interactief

Zorg ervoor, dat je de verlofplanning uit de Excellijsten haalt en digitaliseert. Hoe groter je organisatie, hoe moeilijker het is om de lijsten altijd up to date te houden. Mensen sturen aanvragen en die wil je bij elkaar houden. Dat kan snel en simpel in een tool als van Skednet. In deze applicatie zie je in een oogopslag altijd wie wat heeft aangevraagd en wat al is goedgekeurd. Maak het naast digitaal ook interactief. Zorg ervoor, dat je medewerkers betrokken zijn bij het planproces van het verlof in de vakantie. Ook dit kan via Skednet: hier maak je van je medewerkers roosteraars. Zij kunnen namelijk in de app aangeven wanneer ze beschikbaar zijn. Ze kunnen zichzelf ook opgeven voor uren of onderling diensten ruilen.

2.Start op tijd

Zeker in deze coronatijd is het lastig, met constant wisselende regels in branches als het onderwijs en de horeca, om precies te weten wanneer je wat mag. Maar vraag aan medewerkers om voor een bepaalde deadline hun aanvraag voor verlof te hebben ingediend.

3.Maak een basisrooster

Je hebt zicht op wie wanneer met vakantie wil. Zodra je alle aanvragen hebt, kun je een basisrooster maken, waarin je een goed overzicht hebt van de minimale bezetting. Vallen er toch gaten? Laat medewerkers kijken in de app of ze nog extra uren kunnen maken. Tip: maak voor dit basisrooster ook gebruik van een heel handige functie binnen Skednet: de voorspellende kracht. Het roosterprogramma kan namelijk suggesties doen op basis van harde data, zoals roosters uit eerdere jaren.

4.Vul gaten en schuif

Basisrooster gemaakt, medewerkers opgeroepen voor extra uren en toch nog wat gaten in de planning? Vul die met, als je organisatie meerdere vestigingen heeft, mogelijk op met medewerkers van een andere locatie. Dat kan in Skednet heel simpel, zonder verlonen achteraf. En zet tot slot desnoods flexwerkers in om de laatste gaten te vullen.

5.Communiceer duidelijk en snel

Niet te vergeten: wees snel en duidelijk in je communicatie over de uiteindelijke verlofplanning. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Zijn er medewerkers die niet op het door hen gewenste tijdstip met vakantie kunnen? Wees dan ook duidelijk over de andere mogelijkheden. Zie ook de tips uit het vorige artikel [hyperlink invoegen].

Meer weten?

Wil je meer weten over een goede verlofplanning in vakanties via Skednet? We helpen je graag, dus neem contact met ons op!