Twijfel je over het nut van een online personeelsplanning tegenover een planning offline in bijvoorbeeld Excel? Voor een organisatie met meerdere medewerkers heeft een online personeelsplanning diverse voordelen. Lees je mee?

Overzicht: altijd en overal

Als je werkt met een online roosterprogramma zoals Skednet, heb je altijd en overal toegang tot het rooster. In Skednet kun je dag- en nachtroosters maken, wat heel handig is in branches als de zorg en de horeca. Aanpassingen zijn ook zo gemaakt: log onderweg in op je mobiele telefoon en pas direct de planning aan. Zo behoud je altijd en overal overzicht.

Betrokken en tevreden medewerkers

Met een online roosterprogramma heb je als werkgever altijd toegang tot het rooster. Als je kiest voor Skednet, dan betrek je je medewerkers direct bij het planproces, want zij hebben uiteraard ook ook toegang tot het online rooster, ook via hun mobiel. Bovendien worden zij zelf roosteraar: in Skednet kunnen je medewerkers zelf vrije dagen doorgeven of diensten ruilen. Dit scheelt jou als ondernemer overigens ook tijd. Resultaat: betrokken en tevreden medewerkers, want hun wensen worden gehoord.

Geen gedoe met inlenen

Heeft jouw organisatie meerdere locaties en/ of meerdere entiteiten? Dan is er vaak veel gedoe met het inlenen en later verlonen. Met Skednet is dat allemaal verleden tijd. Je kunt gewoon iedereen inplannen op welke vestiging, afdeling of locatie dan ook. En aan het eind van de maand heb je correcte urenoverzichten met wie, waar, wanneer en hoe lang heeft gewerkt.

Grip

Bedrijven en organisaties houden graag grip op loonkosten, heel begrijpelijk. Hiervoor heb je goed inzicht nodig in zaken als productiviteit van medewerkers en loonkosten per uur en een goede tool biedt je dit. Het online roosterprogramma van Skednet geeft je standaard zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden. Door deze uitgebreide rapportages heb je de benodigde informatie snel inzichtelijk. Ook handig: de rapportages zijn ook heel geschikt om de informatie eenvoudig te delen met diverse onderdelen in je organisatie.

Tevreden klanten

Niet onbelangrijk dit laatste punt: tevreden klanten! Met een online tool voor personeelsplanning heb je de juiste medewerker op het juiste moment ingeroosterd. Zo heb je altijd voldoende en gekwalificeerde medewerkers op de juiste plekken en dat heeft natuurlijk zijn uitwerking op de klanttevredenheid.

Meer weten over de voordelen van online personeelsplanning?

Wil jij bekijken wat online roosteren kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Skednet!